Kevesebb fruktóz
A fruktóz egy olyan cukorfajta, amit a szervezet gyorsan zsírrá alakít. A fruktózt csak a máj képes lebontani, a bontás eredménye pedig áltlaában triglicerid, ami zsír formájában raktározódik. Nem szabad ezért nagy mennyiségű frukózt fogyasztani, a friss gyümölcsöket leszámítva, állítják a kutatók. Tudni kell, hogy az agavé szirup 90%-a fruktóz, illetve a magas fruktóztartalmú kukoricaszirup 55%-ban tartalmazza ezt az anyagot. A kókuszcukorban azonban csak 45%-ban van jelen ez a fajta szénhidrát, éppen ezért jobb választás lehet, mint a fentebb említett édesítőszerek.
Környezetbarát is egyben
Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete kijelentette, hogy a kókuszpálmából készített cukrok a legfentarthatóbb élelmiszerek a világon, mivel a kókuszpálmák csak nagyon kis mennyiségű viet és tápanyagot igényelnek, különösen látszik ez akkor, ha a cukornáddal hasonlítjuk össze. A kókuszcukor ráadásul nem tartalmaz mesterséges összetevőket és kémiailag sincsen módosítva, nem GMO tehát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése