2015. augusztus 31., hétfő

Cukormentes élelmiszerek 1.

A cukormentes élelmiszerek igen hasznosak lehetnek a cukorbetegségben szenvedő személyeknek, illetve a diétázóknak is. Sok esetben ezek az élelmiszerek kiváló alternatívákat jelentenek a hagyományos cukrozott élelmiszerekkel szemben, amelyek fogyasztását korlátozni kell vagy teljesen ki kell iktatni az étrendből egy cukorbetegség során. A Joslin Diabetes Center honlapján az áll, hogy a cukorbetegség nem a cukorfogyasztás megszüntetésén alapszik, hanem a vércukorszint irányításán. Ezen okot miatt a legjobb, ha természetes cukormentes élelmiszereket részesítünk előnybe, amelyek támogatják a jó közérzetet és segítenek a vércukorszint szabályozásában is.


Teljes kiőrlésű gabonák

A teljes kiőrlésű gabonatermékek szénhidrátok. Ide tartoznak a kenyerek, a gabonafélék, a rizs, a tészta. Ezeknek a teljes kiőrlésű fajtáikban nagyon sok a rost, illetve olyan tápanyagokat is tartalmaznak nagy mennyiségben, amelyek hozzájárulnak az egészséges vércukorszinthez. Habár az adott termék szénhidráttartalmát ellenőrizni kell, fontos tudni, hogy ezek az élelmiszerek áltlaában kisebb hatással vannak az inzulinra, mint a fehér kenyé vagy az egyégb feldolgozott szénhidrátot. A teljes kiőrlésű temrékek javítják az általános egészségi állapotot és a táplálkozást is. A Mayo Klinika cukorbetegség szakértői azt állítják, hogy a napi szénhidrátbevitel legalább felét a teljes kiőrlésű gabonák segítségével kell fedezni. Válasszunk belőlük többfélét, hogy előnyeiket még inkább kiélvezhessük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése