2015. augusztus 13., csütörtök

A cukor hatása a tejjel táplált babáknál

A babák etetése az első hat hónapban általában anyatejjel történik. Ez a legjobb módja annak, hogy biztosítsuk számára a szükséges tápanyagokat, illetve megvédjük őt az emésztőszervi és légzőszervi megbetegedésektől, beleértve a kólikát, a szívproblémákat, a vese- és fülgyulladást, valamint a fogszuvasodást. A szoptatott csecsemők esetében kisebb eséllyel alakul ki ételallergia, mint a tápszerrel táplált társaiknál, állítja az AskDrSears.com. Mivel a te tested gyártja az anyatejet a szoptatás hónapjai alatt, ezért nagyon fontos, hogy mi magunk is egy kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozást kövessünk.


Cukros diéta

A túl magas cukortartalmú, zsíros vagy sós ételek fogyasztása a terhesség vagy a szoptatás alatt kerülendő, mivel ilyen esetekben a baba később hajlamosabbá válik az elhízásra. A Royal Veterinary College of London ScienceDaily.com-on 2007-ben közzétett tanulmánya szerint a szoptatás alatt az üres kalóriák fogyasztása ronthatja a babának azt a képességét, mellyel szabályozni tudja az étvágyát, és már igen korai szakaszban kialakul nála is a junk food iránti sóvárgás. Bár az elmondható, hogy a laktóz mennyisége ugyanakkora marad, attól függetlenül, hogy az édesanya milyen diétát követ, mégis elmondható, hogy az egészségtelenül táplálkozó édesanya anyatejében olyan kémiai stimuláló anyagok is találhatóak, melyek a központi idegrendszerre és a baba agyára vannak befolyással és, amelyek képesek befolyásolni a normális hormonális jeleket, amelyek normális esetben megmondják a babának, hogy mikor hagyja abba az evést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése