A nyírfacukor egyébként jó hír azoknk is, akik már próbálták a súlyukat elveszíteni, több alkalommal is, mindannyiszor sikertelenül. A nyírfacukor ebben is segítségünkre lehet, ugyanis ez az anyag nemcsak a csontsűrűség növelésében segít, hanem segít visszaállítani a hormonális egyensúlyt, illetve a vércukorszintet is stabilizálja. Ezt az ötatomos cukoralkoholt elsőként a nyírfákból nyerék ki Finnországban a 19. században és fokozatosan tett szert igen nagy népszerűségre, ma pedig már igen nagy mennyiségben fogyasztják fogyókúrás céllal.
A nők, akik nyírfacukrot fogyasztanak, kisebb eséllyel szenvednek olyan betegségektől és problémáktól, mint a policisztás petefészek, a mióma, a depresszió, valamint az endometriózis, a súlygyarapodás, a PMS és a hőhullámok. A nyírfacukor ezenfelül védi a sinus üregeket és segítségével megakadályozhatóak a felső légúti fertőzések. Glikémiás indexe mindössze 7, ezért csak minimálisan hat a vércukorszintre, ezért nagyon sok esetben ajánlják a fogyasztását az orvosok is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése