A vizsgálatokból kiderül, hogy a két változat között mindössze az ár és a környezetre gyakorolt hatások a különbségek. A kukoricacsutka forrás sokkal környíezetbarátabb, mint a nyírfakéregből történő kivonát. A kukoricacsutka ugyanis megújuló energiaforrásként tekinthető, így a nyírfacukor ilyetén történő előállítása befolyásolja legkevésbé a környezetünket. A mezőkön a kukoricatermeléshez általában nem használnak növényvédő szereket, illetve a legtöbb helyen még nem GMO kukoricát használnak, így ez a megoldás egészségesebb és környezetbarátabb is, mint a nyírfából előállítani a xilitet, amely során megölik a fát, azt ki kell vágni, így tehát nem tekinthetjük megújuló energiaforrásnak.
A tényleges extrakciós eljárás is más. A kukoricacsutka során egy természetes ioncserés kölcsönhatás megy végbe a hidrogén, a kénsav és a gőz között. A folyamatból származó mellékterméket más ipari folyamatokhoz fel tudják használni. A nyírfacukornál hasonlóak az alapok, de ott kénsav helyett sósavat hazsnálnak, amely során olyan hulladék keletkezik, amit nem lehet másképpen felhasználni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése