A nyírfacukor származása - kukorica vs. fák
A nyírcaukor megtalálható a természetben a legtöbb gyümölcsben és zöldségben, így mindenki eszik egy kis nyírfacukrot naponta. A kereskedelmi célú nyírfacukrot azonban csak két forrásból állítják elő: a kukorica csutkájából, illetve a fákból. Annak ellenére, hogy a végén kapott termék azonos, a folyamat nem az, tehát nyírfacukor előállítása különböző módokon történik.
A nyírfacukor kivonása eredményesebb, ha a kukoricacsutkából vonják ki, ráadásul ez a folyamat sokkal inkább fenntartható és környezetbarát is. A kukoricacsutka egy megújuló energiforrás, ami általában a szezon végén hulladékot jelent. A kukoricacsutkát azonban a nyírfacukor előállítása miatt htékonyabban fel lehet használni, ráadásul mivel a kukorica 5 hónapon át növekszik, ezért ebben sokkal koncentráltabban van jelen a nyírfacukor. A fák éveken át növekszenek és mégis sokkal kisebb koncentrációban tartalmazzák a nyírfacukrot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése