2014. október 3., péntek

Még több információ a nyírfacukorról

Mi az, ami a nyírfacukrot a hagyományos cukor olyan nagyszerű alternatívájá teszi? A nyírfacukor egy természetben előforduló szénhidrát, ami úgy néz ki, mint a cukor és ízre is emlékeztet a hagyományos, asztali édesítőszerre. A nyírfacukor egy természetes édesítőszer, amit bármilyen fás nvény rostjai közül ki lehet vonni. A kereskedelemben megújuló energiaforrások segítségével nyerik ki a nyírfacukrot kukoricacsutkából, illetve olyan fákból, amelyek környezetvédelmi szempontból fenntarthatóak, például a nyírfából. A nyírfacukor a testünkben is jelen van, egy átlagos méretű felnőtt naponta 15 mg-ot gyárt nyírfacukorból az anyagcsere folyamán. A tiszta nyírfacukor egy fehér kristályos anyag, ami nagyon hasonlít a hagyományos cukorhoz, és nagyjából úgy is kell vele dolgozni, mint azzal.


A nyírfacukor származása - kukorica vs. fák

A nyírcaukor megtalálható a természetben a legtöbb gyümölcsben és zöldségben, így mindenki eszik egy kis nyírfacukrot naponta. A kereskedelmi célú nyírfacukrot azonban csak két forrásból állítják elő: a kukorica csutkájából, illetve a fákból. Annak ellenére, hogy a végén kapott termék azonos, a folyamat nem az, tehát nyírfacukor előállítása különböző módokon történik.

A nyírfacukor kivonása eredményesebb, ha a kukoricacsutkából vonják ki, ráadásul ez a folyamat sokkal inkább fenntartható és környezetbarát is. A kukoricacsutka egy megújuló energiforrás, ami általában a szezon végén hulladékot jelent. A kukoricacsutkát azonban a nyírfacukor előállítása miatt htékonyabban fel lehet használni, ráadásul mivel a kukorica 5 hónapon át növekszik, ezért ebben sokkal koncentráltabban van jelen a nyírfacukor. A fák éveken át növekszenek és mégis sokkal kisebb koncentrációban tartalmazzák a nyírfacukrot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése