Mi a nyírfacukor és hogyan készül?
A nyírfacukor egy olyan anyag, amit cukoralkoholnak vagy polialkoholnak nevezünk. A cukoralkoholok hibrid molekulák, amelyek hasonlítanak a cukor és az alkohol szerkezetére is. Ez a különös forma képes arra, hogy beindítsa az édes receptorokat a nyelv hegyén.
A nyírfacukor megtalálható kis mennyiségben sok gyümölcsben és zöldségben, ezért természetesnek tekinthető. Ezenkívül az emberek is termelnek xilitet kis mennyiségben a normális anyagcserén keresztül.
A nyírfacukor gyakori összetevője a cukormentes rágógumiknak, cukorkáknak, mentolos cukroknak, diabetikus élelmiszereknek és szájápolási termékeknek.
A nyírfacukor hasonló édesítőszer, mint a hagyományos cukor, de 40%-kal kevesebb kalóriát tartalmaz. Tehát míg a kristálycukorban grammonként 4 kalóriát találunk, addig a nyírfacukorban csak 2,4 kalória van grammonként.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése