2014. október 21., kedd

Hogyan befolyásolja a nyírfacukor az egészségünket? 1.

A hozzáadott cukor lehet a leginkább egészségtelen dolog a modern étrendben, emiatt nem véletlen, hogy az emberek természetes alternatívákat kezdtek el keresgetni, olyanokat, mint például a nyírfacukor. A nyírfacukor úgy néz ki, mint a hagyományos cukor és ízre is nagyon hasonlít, viszont kevesebb kalóriát tartalmaz és nem emeli meg a vércukorszintet. Számos tanulmány utal arra, hogy a nyírfacukorral lehet javítani a fogaink egészségét, sőt használata számos más előnnyel is jár. Ez a cikk részletesen sorra veszi, hogy mi is a nyírfacukor, illetve, hogy miként képes befolyásolni az egészségünket.


Mi a nyírfacukor és hogyan készül?

A nyírfacukor egy olyan anyag, amit cukoralkoholnak vagy polialkoholnak nevezünk. A cukoralkoholok hibrid molekulák, amelyek hasonlítanak a cukor és az alkohol szerkezetére is. Ez a különös forma képes arra, hogy beindítsa az édes receptorokat a nyelv hegyén.

A nyírfacukor megtalálható kis mennyiségben sok gyümölcsben és zöldségben, ezért természetesnek tekinthető. Ezenkívül az emberek is termelnek xilitet kis mennyiségben a normális anyagcserén keresztül.

A nyírfacukor gyakori összetevője a cukormentes rágógumiknak, cukorkáknak, mentolos cukroknak, diabetikus élelmiszereknek és szájápolási termékeknek.

A nyírfacukor hasonló édesítőszer, mint a hagyományos cukor, de 40%-kal kevesebb kalóriát tartalmaz. Tehát míg a kristálycukorban grammonként 4 kalóriát találunk, addig a nyírfacukorban csak 2,4 kalória van grammonként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése