2014. október 31., péntek

A nyírfacukor és az alacsony kalóriatartalmú sütés 1.

A sütés-főzés során érdemes csökkenteni az ételek jkalóriatartalmát különböző okok miatt, de kérdés, hogy hol kezdjük az egészet. Sokan gondolhatják, hogy az alacsonyabb kalóriatartalom magával hozza a kevesebb ízt is, de ez nem igaz, nem kell kétségbe esni, hiszen néhány trükkel egészséges, ugyanakkor ízben gazdag fogásokat fogunk készíteni. Íme néhány főzési technika, amivel lehet csökkenteni az adott étel kalóriatartalmát.


Csökkentsük a zsír mennyiségét

Amint várható egy nagy evőkanál zsír sokkal több kalóriát tartalmaz, mint bármely más összetevő. Ezzel szemben, ha inkább vajjal, olívaolajjal, kókuszolajjal vagy más növényi olajjal sütünk, akkor megakadályozhatjuk, hogy az adott fogásnak magas legyen a kalóriatartalma. Tehát keressük az alacsony kalóriatartalmú zsiradékokat és zeekből is használjunk minél kevesebbet.

Azzal is fontos tisztában lenni, hogy a tejtermékek is fontos forrásai a zsírnak, éppen ezért a teljes tej, tejszín, sajt helyett válasszunk csökkentett és alacsony zsírtartalmú termékeket, amelyek szintén rendelkezésre állnak a szupermarketekben.


Válasszunk sovány húsokat és baromfit

Kezdjük el nagyobb mennyiségben használni a sovány húsokat és a baromfikat. A sovány húsok közé tartozik a bélszín, a hátszín, a karaj. A legtöbb ember úgy gondolja, hogy a baromfi választásával juthatunk a legjobb alacsony kalóriatartalmú alternatívához, de ez csak akkor igaz, ha a baromfi fehér húsát, a bőr nélküli mellet fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése