Csökkentsük a zsír mennyiségét
Amint várható egy nagy evőkanál zsír sokkal több kalóriát tartalmaz, mint bármely más összetevő. Ezzel szemben, ha inkább vajjal, olívaolajjal, kókuszolajjal vagy más növényi olajjal sütünk, akkor megakadályozhatjuk, hogy az adott fogásnak magas legyen a kalóriatartalma. Tehát keressük az alacsony kalóriatartalmú zsiradékokat és zeekből is használjunk minél kevesebbet.
Azzal is fontos tisztában lenni, hogy a tejtermékek is fontos forrásai a zsírnak, éppen ezért a teljes tej, tejszín, sajt helyett válasszunk csökkentett és alacsony zsírtartalmú termékeket, amelyek szintén rendelkezésre állnak a szupermarketekben.
Válasszunk sovány húsokat és baromfit
Kezdjük el nagyobb mennyiségben használni a sovány húsokat és a baromfikat. A sovány húsok közé tartozik a bélszín, a hátszín, a karaj. A legtöbb ember úgy gondolja, hogy a baromfi választásával juthatunk a legjobb alacsony kalóriatartalmú alternatívához, de ez csak akkor igaz, ha a baromfi fehér húsát, a bőr nélküli mellet fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése