Felpörgés és kiégés
A cukor azonnali energiaforrást biztosít, hirtelen felpörget, azonban ez nem tart túl sokáig. Miután a vércukorszint hirtelen felugrik, hogy válaszoljon a nagy mennyiségű cukor elfogyasztására, az anyagcsere gyorsan feldolgozza a cukrot, a szervezet összeomlik, végül pedig a vércukorszint nagyon leesik. Az extrém magas és alacsony vércukorszint cukorérzékenységet vagy egy prediabéteszes állapotot alakíthat ki, éppen ezért nagyon fontos megemlíteni ezeket a tüneteket az orvosunknál.
Agyfagyás
A túl sok cukor fogyasztása nemcsak a szervezetet és az emésztést, hanem az agyat is befolyásolja. A magas cukortartalmú étrend az agyban megnöveli a neurotróf faktort vagy a BDNF-et, ami befolyásolja a memória kialakulását és a tanulást. Ha ködösnek érezzük magunkat a cukor fogyasztása után, akkor lehet, hogy ez az agyi faktor nem megfelelő mennyiségben van jelen a szervezetben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése