Az édes ételek, mint a cukorkák, a csokoládék, a sütemények és a torták mindig boldogságot hoznak az embereknek, azonban ezek az élelmiszerek néha veszélyesek. A cukor túlzott fogyasztása nemcsak szuvas fogakat eredményez, hanem elhízáshoz vezet és növeli a cukorbetegség kockázatát. A legtöbb cukorbetegnek el kell búcsúznia ezektől az élelmiszerektől, nem számít, hogy korábban milyen mértékben kedvelte azokat.
Az utóbbi időben mint egy alacsony kalóriatartalmú édesítőszer, a nyírfacukor egyre népszerűbbé vált. A nyírfacukor habár ugyanolyan édes, mint a hagyományos cukor, teljesen másképp szívódik fel az emberi szervezetben, mint az. Éppen ezért a cukorbetegek és az elhízott emberek szervezete is jól fogadja, mivel sokkal alacsonyabb a kalóriatartalma is, mint a kristálycukornak.
Ma már széles körben használják a nyírfacukrot a nádcukor vagy a dextróz helyett, ugyanakkr használják bizonyos diétákban a hagyományos rágógumikban és szirupokban is. Kínában például nagyon sok ilyen termék készül nyírfacukorral. Ott már vannak olyan kekszek, édességek és még tejpor is, amelyek nyírfacukorral készülnek.
Egyre elterjedtebb a nyírfacukorral való sütés is, mivel ezzel hatékonyan és igen egyszerűen lehet helyettesíteni a kristálycukrot. Azonban az ára jóval magasabb, amivel számolni kell - a nagy költséget a bonyolult előállítási folyamat eredményezi, de még így is megéri megvásárolni a nyírfacukrot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése