2014. április 8., kedd

A nyírfacukor fontos előnyei

1. Azoknál a nőknél, akik rendszeresen fogyasztottak nyírfacukrot, sokkal kisebb eséllyel jelentkezett a policisztás ovárium, a mióma, a depresszió, valamint az endometriózis, a súlygyarapodást, a PMS és a hőhullámok. Vagyis a nyírfacukor képes a nők ingadozó hormonháztartását rendbe tenni, ami különösen hatékony a menstruáció előtti tünetek megelőzésében, illetve a menopauza okozta problémák kiküszöbölésében is.


2. A nyírfacukor véd a sinus és felső légúti fertőzésekkel szemben is. Tisztítja az orrüreget és a légutakat, ezáltal ott nem tudnak megtapadni a baktériumok és így a fertőzések sem alakulhatnak ki.


3. Alacsony glikémiás indexe miatt csak minimális hatással van a vércukorszintre, ezért a cukorbetegek is fogyaszthatják. Mivel nem emeli meg túlságosan a vércukorszintet, ezért nem fogjuk egy nyírfacukros termék után azt érezni, hogy túlettük magunkat és, hogy menten elaludnánk. A 2-es típusú cukorbetegség áldozatainak száma drámaian növekszik, a megnövekedett cukorfogyasztás és a rostszegény diéta következtében. Ez jól lehet ellensúlyozni a nyírfacukorral. A szívbetegségek aránya s növekedett a túlzott cukorfogyasztás következtében, illetve olyan súlyos problémák is megjelentek, mint a policisztás petefészek szindróma. A nyírfacukorral ezek a problémák is megelőzhetőek, illetve kezelhetőek.


Nagyon fontos az is, hogy a szervezetünket csak fokozatosan szoktassunk hozzá a nyírfacukorhoz, mert ha elsőre nagy mennyiséget fogyasztunk el, az hasmenést is okozhat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése