1. Gátolja a szájban található baktériumok savtermelését
A nyírfacukrot a szájban található baktériumok nem tudják lebontani, így savat sem tudnak termelni. Vagyis a fog épsége is megőrződik. Más cukrok, a nyírfacukorral ellentétben a baktériumok táplálékait jelentik, amiket lebontanak és melléktermékként olyan anyagok keletkeznek, amik károsítják a fogzománcot. A nyírfacukornál ez az eset nem áll fenn.
Csökkenti a lepedékek lerakódását
A lepedékben laknak a baktériumok, így nagyon fontos, hogy ezeket eltávolítsuk, mivel így elszaporodnak ezek a kórokozók és el kezdik termelni a fogszuvasodást okozó savakat. A rágógumi formájában rendszeresen használt xilit öt szénatomos szerkezete megakadályozza, hogy a következő fogmosásig és selyemmel való fogápolásig a lepedék lerakódjon a fogzománcon. Vagyis így megelőzhető a fogszuvasodás.
Segíti az ásványi anyagok visszaépülését
A nyírfacukor fokozza a fogak remineralizációját, így még arra is képes, hogy a kisebb lyukak nagyságát csökkentse vagy eltüntesse. A szájban a nyírfacukor hatására nem csökken a pH-érték, így megelőzhetőek az ásványi anyagok kioldódása és azok visszaépülése is elősegíthető. Éppen ezért a nyírfacukor a már kialakult szuvas fogat is képes helyreállítani.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése