2015. november 5., csütörtök

A cukor hatása a szoptatós babákra

Az első hat hónapban a baba számára semmilyen más tápanyagra nincs szüksége, csak az anyatejre. Az anyatej fedezi a számára szükséges tápanyagokat, illetve azokat az anyagokat, amelyek biztosítják, hogy a csecsemő védve maradjon az emésztő- és légzőszervi megbetegedésektől, beleértve a kólikát, a szívproblémákat, a vese- és fülgyulladásokat, valamint a fogszuvasodást. Azt is fontos tudni, hogy a szoptatott babáknál sokkal kisebb eséllyel alakulnak ki az élelmiszer-allergiák, mint a tápszerrel táplált társaiknál, állítja az AskDrSears.com. Mivel a szervezetünk biztosítja a babánk számára a fő táplálékot az első évben, éppen ezért nagyon fontos odafigyelni arra, hogy kismamaként is egy egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozást kövessünk.


Cukorban gazdag diéta

A terhesség vagy szoptatás alatt a túlzott cukorfogyasztás, a zsíros vagy sós ételek nagy mennyiségű fogyasztása, nagymértékben megnöveli a babánál az elhízás lehetőségét és esélyét életében egy későbbi szakasában. A Royal Veternary College of London 2007-ben közzétett tanulmánya a ScienceDaily honalpon azt sugallja, hogy az üres kalóriák halmozása a szoptatás alatt ronthatja a baba képességét étvágyának irányításában, illetve elősegítheti később az egészségtelen ételek iránti sóvárgását is. Bár az anyatejben ugyanakkora mennyiségű lakóz van, az anya táplálkozásától és diétájától függetlenül, mégis nagyon fontos tisztában lenni azzal, hogy a káros ételek olyan kémiai stimulánsokat is tartalmaznsk, melyek befolyásolják a baba központi idegrendszerét, megváltoztatják a hormonális jeleket, amelyek szabályoznák, hogy a baba mikor hagyja abba a evést, így már csecsemőkorban megjelenik a túlevés problémája, illetve a baba ilyen esetekben sokkal érzékenyebbé válik az élelmiszerallergiákra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése