Most a nyírfacukorral kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdéseket szedjük egy sorba.
Milyen fákban tallható meg a nyírfacukor?
Jelenleg a tudósok úgy gondolják, hogy a legtöbb lombos fa kérgében jelen van a nyírfacukor, de általában a nyírfát és a tölgyfát használják a kristályos formula előállítására, mivel ezek tartalmazzák igen nagy koncentrációban ezt az anyagot.
Miért csak most hallunk a nyírfacukorról?
A második világháború alatt Finnországban kitört a cukorhiány és így kénytelenek voltak akkor újrafelfedezni a nyírfacukrot. Azonban a nyírfacukor csak stabilizálódása után vált életképes édesítőszerré. A kutatók ezután felfedezték, hogy a nyírfacukor az inzulintól függetlenül szívódik fel, vagyis a cukorbetegeknek és a diétázóknak is előnyös lehet. Ma pedig már a legkülönfélébb termékekben megtaláljuk a nyírfacukrot, mivel a gyártása egyre inkább normalizálódott és megfizethető lett.
Hogyan készül el a nyírfacukor?
A lombos fákból kivont xilán molekula kivonása egy teljesen természetes folyamat, ami során gőzt és ioncserét használnak. Később ezt az anyagot kristályosítják - és íme ez a nyírfacukor, ami teljesen természetes édesítőszer és, ami rendelkezésre áll a kávé, a tea, a gabona és más élemiszerek édesítésére.
Hogyan használjuk a nyírfacukrot mint természetes édesítőszert?
A nyírfacukrot fel lehet használni bármely olyan receptben, ami cukrot igényel. Ideális a kávé édesítésére, a tea cukrozására, a gabonapehelybe, a házi salátaöntetekbe, a szószokba és mártásokba, a süteményekbe és a főételekbe is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése