2015. január 18., vasárnap

A nyírfacukor nélkül már nem lehet élni

A nyírfacukrot a 19. század végén fedezték fel, és már akkor rájöttek, hogy ez egy rendkívül biztonságos édesítőszer, főleg azoknak, akik cukorbetegségben szenvednek. A nyírfacukor egy kisebb kalóriatartalmú alternatívája a kristálycukornak, aki azt jelenti, hogy ezzel nagyszerűen lehet ellensúlyozni a cukor negatív hatásait is.

A kutatások azt is megállapították, hogy a nyírfacukor abszolút fogbarát, ezért széles körben használják a foggal kapcsolatos problémák kezelésében és megelőzésében. Ha egészségtudatosak vagyunk, akkor érdemes használni a nyírfacukrot, és nemcsak azért, mert segít a fogszuvasodás megjelenési esélyének csökkentésében, ami elég gyakori probléma, hanem abban is segít, hogy védekezzünk a foglepedékkel szemben. Ezenfelül a nyírfacukrot a fülfertőzések kezelésére is használják.

Alapvetően a nyírfacukor egy cukoralkohol, amit termékek széles skálájánál használnak, hiszen készül belőle fogkrém, rágógumi, szájöblítő stb. Nyilván nem véletlen, hogy ilyen sok formában elérhető ez a termék, hiszen felismerték, hogy milyen jót tesz az egészségnek, különösen azok számára, akik cukorbetegségben szenvednek. Nyírfacukrot találunkaz egészséges, bio és cukormentes lekvárokban, ketchupokban, csokoládékban is stb. Számos gyártó használja termékeiben, pontosan nagyfokú hatékonysága miatt. Érdemes tehát nekünk is rászokni a xilittel édesített termékekre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése