2014. január 29., szerda

Fogászati mítoszok 1.

Most fény derül arra, hogy miért érdemes inkább a nyírfacukor hatékonyságában bízni az agyonreklámozott fogászati termékek helyett.


A fogszuvasodás és az ínybetegségek visszafordíthatóak?

Évek óta a fogorvosok úgy kezelnek egy szuvas fogak, hogy a lyukat kifúrják, majd az egy ezüst vagy fehér töméssel kitöltik. Az igazság az, hogy az üreg terjedését meg lehet állítani, sőt ideális körülmények között még vissza is lehet fordítani a károkat. A nyírfacukor rendszeres használatával le lehet állítani a fogszuvasodást okozó baktériumokat, így a fogszati üregek mérete is csökkenthető. A nyírfacukor segít visszaépíteni az ásványi anyagokat a sérült fogakba. A fogak természetesen újjáépülnek, tehát a kulcs a fertőzés megállításában rejlik. Sok esetben a fogak kitömése is elkerülhető.

Az ínybetegségek első jele a fogmosás alkalmával történő vérzés. Ezt meg kell állítani, különben az agresszív baktériumok még jobban megfertőzik az ínyt, ami a fogak gyökerei egészségét is veszélyezteti (ezek az úgynevezett fogágybetegségek). Az orvos ilyenkor kilazítja a fogakat és eltávolítja, de ez komolyan károsíthatja az egészségünket, így jobb, ha a nyírfacukor segítségét vesszük igénybe.

A nyírfacukorral az íny egészsége is fenntartható, ha naponta kétszer fogyasztunk belőle egy keveset. Emellett persze fontos szerepe van a táplálkozásnak és a vitaminoknak is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése